Salvare sau preluare, Vaccinare și deparazitarea , Sterilizare gratuită, Microcipare, Facilitare adopțiilor naționale și internaționale, Recuperare comportamentală în tranzit.

Salvarea:
Avem linii telefonice deschise către o rețea mare de persoane, care ne cunosc acțiunile, fapt pentru care echipa Sirius se deplasează la diverse intervenții, oferind suport unor animale aflate în situații de nevoie foarte variate: rătăcire în zone izolate, abuz fizic, înfometare, accidente de circulatie, abandon, etc.

În majoritatea situațiilor animalele au nevoie de consultații medicale, analize sofisticate, tratamente de urgență, operații chirurgicale sau tratamente de lungă durata, pentru care echipa Sirius a încheiat parteneriate cu mai multe cabinete din Cluj-Napoca, din Căpuș și localitățile limitrofe. 

Preluarea:
Sirius preia, în vederea trimiterii spre adopție, animale salvate care au fost vaccinate, deparazitate și îngrijite pe durata scurta. În cadrul acestui demers ne asigurăm, întotdeauna, că partenerii individuali sunt consiliați în a avea grija de animale în perioada de tranziție. De regula perioada este de 4 – 6 saptamani, timp necesar pentru  a ne asigura că NU au boli transmisibile.

Vaccinarea si deparazitarea:
Cel mai important element în demersul nostru de tranzit este evitarea cu atenție maximă a bolilor transmisibile. În timpul petrecut la noi, un patruped intră în contact cu un altul, iar evitarea bolilor transmisibile este VITALĂ.
Lupta de recuperare este, de cele mai multe ori o luptă între viață și moarte. Noi recomandăm vaccinurile care sunt recunoscute internațional, respectiv: NOBIVAC. Recomandăm acest brand de vaccin, în primul rând pentru garanția sănătății animalelor și în al doilea rând pentru facilitarea adopțiilor internaționale. 

Vaccinurile care nu sunt recunoscute internațional, ne pun în imposibilitatea de a ne respecta parteneriatul cu EverMore Dog Rescue , care, ne-a adoptat și transportat un număr impresionant de animale.

Sterilizarea:
Este unul dintre serviciile noastre cele mai importante, Sirius se ocupă direct de contractarea unor proceduri  chirurgicale de sterilizare, dintre cele mai eficiente și minim invazive.

Microciparea:
Prin această procedură pot fi monitorizați câinii rătăciți, cu stăpâni.
Microcipul permite înregistrarea „duo-ului câine/stăpân” într-un registru național(RECS). Astfel se dobândește accesul la informații despre stăpân, varsta animalului și semnalmentele animalului, operații și vaccinari, etc. Microciparea reduce riscul de a pierde un câine, și ne oferă informații legate de starea lui de sănătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •