Te urmareste oriunde?

Daca ai un caine care te urmareste oriunde trebuie sa incepi sa ii cunosti comportamentul.

Trebuie sa stii ca toate lucrurile pe care le face au un motiv anume. Din moment ce cainele tau nu poate vorbi, tu nu vei stii, uneori, ce ii genereaza comportamentul.
Daca vrei sa afli mai multe despre cainele tau,  citesteste cele 12 puncte de mai jos.

1. Ochii blanzi de catel

Cainele tau se uita cu ochii lui blanzi la tine? Acei puppy eyes!! Cu siguranta ca a facut-o, dar de ce o face?
O face pentru ca vrea sa te indragostesti de el si pentru a-ti arata cat de mult te iubeste. Vrea sa iti tansmita de asemenea ca are incredere nemarginita in tine.

2. Te urmareste oriunde

Esti urmarit de catelul tau prin casa? Vine dupa tine chiar si la baie?
Daca da, el face acest lucru pentru ca vrea sa petreaca cat mai mult cu tine. Nu o face pentru ati invada spatiu intim, o face pentru ca te iubeste si instinctul lui este sa stea in preajma ta, cat mai mult timp.

3. Iti aduce mici daruri

Iti aduce jucaria chiar daca nu va jucati? Vine la tine cu un pantof sau jucaria lui preferata?
In cele mai multe cazuri el nu doreste sa se joace, ci vrea sa iti ofere mici cadouri, isi doreste sa fie recunoscaror. Face asta pentru ca esti cel mai important om pentru el si vrea sa iti arate asta de cate ori poate.

4. Se cuibareste langa tine dupa ce mananca

Atunci cand mananca nu este o idee buna sa il deranjezi, timpul mesei este pretios pentru el. Insa dupa ce mananca,  un lucru obisnuit pentru unii catei, este sa vina sa se cuibareasca langa tine, daca face acest lucru inseamna ca el se simte foarte confortabil cu tine.

5. Te linge pe fata

Atunci cand cainele tau te linge pe fata nu este foarte placut, insa trebuie sa intelegi ca acesta incearca sa iti spuna ceva.
In primul rand vrea sa iti arate ca te iubeste, apoi o poate face pentru ati arata ca tu esti cel dominat in relatia voastra si nu in ultimul rand cainele se elibereaza de stres atunci cand te linge pe fata.

6. Devine agitat cand ajungi acasa.

Daca, cainele tau devine agitat si emotionat cand ajungi acasa este pentru ca este foare fericit ca ai ajuns si vrea sa iti arate cat de tare i-ai lipsit.

7. Intelege atunci cand ceva neobisnuit se intampla cu tine

Cainele tau nu poate vorbi pentru ati spune ca el intelege faptu ca ceva nu este in regula cu tine. Dar totusi stie, pentru ca el stie sa interpreteze limbajul corpului.
Mai mult decat atat el poate sa isi foloseasca simturile pentru a detecta starea in care esti. Atunci cand isi da seama ca nu esti bine, va face totul sa te readuca la normal.

8. Se urca in pat langa tine

Daca cainele tau iubeste sa doarma cu tine, sau te trezesti in pat cu el in timpul noptii este pentru ca el vrea sa petreaca timp cu tine. Atunci cand esti in pat totul este perfect, nu te grabesti nicaieri, nu faci treaba.
Cand esti in pat este cel mai bun moment sa petreceti timp impreuna.

9. Ridica labuta la tine

Daca catelul vine la tine si iti ofera labuta lui, nu inseamna ca vrea sa te salute. Incearca sa iti transmita ca el este pregatit de joaca, sau poate ca ii este foame.

10. Se sprijina de tine.

Daca patrupedul tau vine si se sprijina de tine in timp ce stai, inseamana ca acesta vrea atentie. El isi doreste sa se simta iubit.

11. Iti cauta aprobarea

Daca ai avut vreodata impresia ca prietenul tau cauta din priviri aprobarea ta, nu te-ai inselat deloc. Acesta iti valoreaza opinia si ii place sa aibe aprobarea ta cand face ceva.

12. Trenuratul usor si clipirea

Atunci cand trenuma usor sau clipeste din ochi in mod evident cel mai probabil isi doreste sa va jucati sau iubiti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sirius Animal Rescue
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *