Iti cunosti cainele?

Interpretarea semnalelor de comunicare este foarte importanta. Aceast lucru ajuta la predictia comportamentului pe care urmeaza sa il manifeste. Daca stapanul cunoaste aceste semnale, poate anticipa cum va reactiona catelul in anumite situatii.

Daca acesta urmeaza sa devina agresiv poate prevenii un conflic sau daca un coportament pozitiv urmeaza sa se intample acesta poate fi incurajat si sustinut.

Atunci cand se interpreteaza semnalele de comunicare ale unui caine este important sa se observe imaginea de ansamblu a cainelui, nu doar anumite parti ale corpului, în acest fel vei putea descoperi toate semnele care rezida dintr-un anumit tip comportamental.

Aceste semnale pot deveni pentru cei mai mulți dintre noi, complexe. Lucru justificat prin faptul ca ele sunt intr-o continua schimbare in functie de motivarea cainelui. La fel de posibil este ca semnalele sa fie amestecate sau chiar incurcate interpretand intr-un mod eronat comportamentul cainelui.

Practic, semnalele emise de un câine pot fi de natura egoista, afiliativ sau mixte.

Semnalele egoiste sunt cele care implica intentiile negative sau de frica și la polul opus cele de afiliere indicand o atitudine pro sociala de cooperare și prietenie.

Semnalele de afiliere si afectivitate

Acestea sunt stari de neagresivitate si fara teama, intentia de a interactina intr-un mod prietenos, ele ajuta cainele sa se apropie de un alt animal.

Semnalul de placaciune (reverenta) de joaca este insotit de latrat (latrat cu o tonalitate mai ridicate de cel de agresivitate). In timpul jocului ochii cainelui de deschid larg casi cum s-ar uita in laterat rezultand un licar al albul ochilui.

Un alt semn al intentiei de joaca este mersul haotic (leganat) in juriu celui cu care vrea sa se joace.

 

 

Sursa: https://dresajk9.wordpress.com/2014/05/09/manual-de-agresivitate-canina-interpretarea-semnalelor-de-comunicare/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sirius Animal Rescue
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *